Studijski posjet izaslanstva Republike Moldove u sklopu TAIEX projekta

Dana 11.12.2017. godine Državnu geodetsku upravu je u sklopu studijskog posjeta posjetilo izaslanstvo Republike Moldove. Pozdravni govor održao je ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, koji je izrazio želju za produbljivanjem odnosa dvije institucije.

Dana 11.12.2017. godine Državnu geodetsku upravu je u sklopu studijskog posjeta posjetilo izaslanstvo Republike Moldove. Izaslanstvo je predvodio zamjenik glavnog direktora Agencije za katastar i zemljišne odnose Moldovije g. Stefan Crigan, voditeljica odjela za geodeziju, kartiranje  i geoinformacije gđa. Maria Ovdii i zamjenik odjela za geodeziju, kartiranje i geoinformacije g. Ivan Danii.

Predstavnike Agencije za katastar i zemljišne odnose pozdravio je ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. koji je iskoristio priliku da im zaželi ugodan rad i izrazio želju za produbljivanjem odnosa Agencije i Državne geodetske uprave u nekim budućim projektima.

Studijski posjet trajat će tri dana i uključuje upoznavanje razvoja infrastrukture prostornih podataka u Republici Hrvatskoj od samih početaka do danas, predstavljanje Državne geodetske uprave u ulozi subjekta NIPP-a i ulozi Nacionalne kontaktne točke te posjetu nekim aktivnijim subjektima NIPP-a koji će predstaviti svoje aktivnosti koje su poduzeli kako bi ispunili zahtjeve INSPIRE direktive.

Ovaj studijski posjet realiziran je u sklopu TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange instrument) projekta ispred Europske komisije.

TAIEX podržava javnu administraciju koja se tiče usklađivanja, primjene i provedbe zakonodavstva EU te olakšava razmjenu najboljih praksi u Europskoj Uniji, a predstavnici Republike Moldove izabrali su Hrvatsku kao primjer dobre prakse i izrazili želju za ostvarivanjem ovog posjeta.



Pisane vijesti