Land and Poverty Conference 2018, Washington DC

Državna geodetska uprava i njeni predstavnici g. Jozo Katić, dipl. ing. geod. i Jeronim Moharić, dipl. ing. geod. sudjelovali su na konferenciji Land and Poverty 2018, koja se održala od 19. do 23. ožujka 2018. godine u Washingtonu DC.

Naši predstavnici prezentirali su rad „Poboljšanje kvalitete katastarskih planova u Hrvatskoj“ (Improvement of cadastral maps in Croatia) koji je odabran između 900 prijavljenih radova.
 
Osim predstavljanja projekta i prezentacije navedenog rada predstavnici Državne geodetske uprave sudjelovali su i na obilježavanju Svjetskog dana geodeta koji je prvi puta organiziran na globalnoj razini u organizaciji CLGE (The Council of European Geodetic Surveyors) zajedno s američkim NSPS (National Society of Professional Surveyors) i FIG-om (International Federation of Surveyors), a održan je u sklopu konferencije 21.ožujka 2018. u hotelu Plaza u Washington DC-u.
 
Projekt homogenizacije katastarskih planova financiran je sredstvima Svjetske banke, a tijekom sudjelovanja na konferenciji više zemalja je iskazalo interes prema prezentiranim rješenjima.
 
Rad koji je predstavljen možete preuzeti na poveznici Improvement of cadastral maps in Croatia, a prezentaciju u PDF formatu ovdje.
 

Pisane vijesti