Ravnatelj Državne geodetske uprave otvorio 13. NIPP radionicu

8. lipnja 2018. godine u Državnoj geodetskoj upravi održana je 13. NIPP radionica za subjekte NIPP-a pod nazivom „ Status provedbe Strategije NIPP-a 2020.“ koju je otvorio ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod.. 

U svom kratkom govoru ravnatelj je naglasio budućnost NIPP-a i prednosti za sve dionike koji sudjeluju u njegovom razvoju.
Na radionici je sudjelovalo 40 sudionika, predstavnika subjekata NIPP-a, a prisutne je pozdravila načelnica sektora mr. sc. Ljerka Marić.
 
Cilj radionice je bio dati pregled statusa provedbe Strategije NIPP-a uz naglasak na rokove koji su prošli za Skupinu I, te pružiti podršku subjektima u ispunjavanju obveza koje su pred njima.
 
U prvom dijelu radionice su predstavljeni rezultati ovogodišnjeg Izvješća o praćenju uspostave, održavanja i razvoja NIPP-a prema Europskoj komisiji koje je predstavila mr. sc. Tanja Rodin.
Voditelj službe za NIPP mr. sc. Tomislav Ciceli predstavio je trenutno stanje provedbe Strategije NIPP-a 2020., te rezultate ankete koja je provedena među subjektima NIPP-a, a ticala se provedbe Akcijskog plana koji je dio Strategije.
 
U drugom dijelu radionice je gđa. Iva Gašparović subjektima NIPP-a predstavila projekte koje je Državna geodetska uprava prijavila, a koji se financiraju iz europskih fondova ESF i ERDF. U nastavku radionice je prezentirana podrška subjektima NIPP-a prilikom postupka nabave za harmonizaciju podataka i razvoj mrežnih usluga na primjeru izvora prostornih podataka Registra geografskih imena koji je dio Skupine I.
 
Radionica je potakla zanimljivu diskusiju među subjektima NIPP-a koji su iskazali zabrinutost oko mogućnosti potencijalnih kazni od strane Europske komisije zbog neispunjavanja obaveza koje proizlaze iz neispunjavanja INSPIRE Direktive, te izložili svoje probleme vezane uz osiguranje financijskih sredstava iz državnog proračuna kojima bi se trebao financirati razvoj mrežnih usluga i harmonizaciju podataka.
 
Više možete pročitati na www.nipp.hr
 
 

Pisane vijesti