Potpisan Sporazum u svrhu izrade katastra nekretnina u Karlovačkoj županiji

Dana 26.9.2018. godine u maloj vijećnici Grada Karlovca potpisan je Sporazum o provođenju katastarske izmjere na području Grada Ogulina i Slunja te Općina Barilović, Lasinja i Žakanje između Državne geodetske uprave i Karlovačke županije.

Ovim Sporazumom utvrđuje se zajednički interes za provođenje Programa državne izmjere i katastra nekretnina u svrhu izrade katastara nekretnina na području navedenih gradova i općina. Novim katastarskim izmjerama i obnovom zemljišnih knjiga povećavaju se ulaganja u infrastrukturu jedinica lokalne samouprave što rezultira većom aktivnošću u izgradnji, a posebno u izgradnji poslovnih zona što predstavlja jedan od bitnih preduvjeta za razvoj lokalnog gospodarstva i poljoprivrede.

Katastarska izmjera obuhvatit će na području Grada Slunja dio k.o. Nikšić i dio k.o. Cvitović, za Grad Ogulin k.o. Sveti Petar, za Općinu Lasinja k.o. Lasinja, za Općinu Barilović k.o. Belaj te za Općinu Žakanje k.o. Žakanje.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i načelnik Sektora za katastarske programe i posebne registre u DGU Nikola Vučić, zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar, zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca Ivan Mrzljak te pročelnica Područnog ureda za katastar Karlovac Dijana Vidas zajedno s voditeljima nadležnih Odjela za katastar nekretnina i Ispostava za katastar nekretnina.

Održana je i konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antun Vidaković i župan Karlovačke županije g. Damir Jelić

Pisane vijesti