Predstavnici Državne geodetske uprave prisustvovali Međunarodnoj konferenciji o EU fondovima

Dana 6. i 7. ožujka 2019. godine  održana je Međunarodna konferencija o EU fondovima „Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustva strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU“ u hotelu „Trakošćan“.

Konferenciji su ispred Državne geodetske uprave prisustvovali ravnatelj dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod.,  načelnica Sektora za financijske poslove, strateško planiranje, nabavu i opće poslove Ksenija Kečević, mr. sc. Sanja Zekušić, dipl. ing. geod., Ivana Šimat,dipl. ing. geod., voditeljica Odjela topografskih baza podataka i Petra Sajko Hlušička, dipl. ing. geod.
 
Državnoj geodetskoj upravi je kao korisniku sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) tijekom 2017. i 2018. godine putem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava dodijeljeno ukupno 28.565.841 kn za provedbu četiri projekta, a ukupan iznos svih dobivenih i prijavljenih projekata za financiranje iz EFRR-a iznosi 181 milijun kuna.
 
Uz navedeni fond Državna geodetska uprava priprema i četiri projekta koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, od kojih su za dva Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpisani u veljači ove godine. Ukupni iznos bespovratnih sredstava iz ovog fonda iznosi 14.830.785 kn.
 
Predstavnici Državne geodetske uprave imali su prilike na konferenciji čuti sve o novom razdoblju financiranja 2021-2027 godine i politikama koje se pripremaju za novo razdoblje.
 
Održane su i dvije panel rasprave sa zanimljivim sugovornicima koji su raspravljali o izazovima s kojima se susreću korisnici tijekom prijave i provedbe projekata, a predstavljeni su i neki uspješni projekti kao što je Projekt e-škole.

Pisane vijesti