Predstavnici geodetskih uprava Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine održali sastanak u Sarajevu

Dana 18. srpnja 2019. godine zamjenik ravnatelja g. Antun Vidaković, dipl. ing. geod. sa predstavnicima Državne geodetske uprave posjetio je Federalnu upravu za geodetsko i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine.

Uz zamjenika ravnatelja sastanku su prisustvovali i načelnik Sektora za katastar nekretnina Antonio Šustić, dipl. ing. geod., načelnica Sektora za katastarske programe i posebne registre Maja Pupačić, dipl. ing. geod., načelnica Sektora za pravne poslove i vođenje ljudskih potencijala Diana Dudok, dipl. iur. i pročelnik PUK-a Požega Josip Mikšik, dipl. ing. geod.
 
Razgovaralo se o radu geodetskih uprava, te su razmijenjena iskustva i predstavljeni aktualni projekti s jedne i druge strane.
 
Državna geodetska uprava razmatra nekoliko modela osnivanja novih zemljišnih knjiga na temelju novih katastarskih izmjera, a sve u cilju bržeg osnivanja zemljišnih knjiga. Jedan od modela je onaj koji se trenutno provodi u Federaciji BiH koji su predstavnici Federalne geodetske uprave predstavili na sastanku.
 
Ispred Federalne geodetske uprave sastanku su prisustvovali ravnatelj uprave g. Željko Obradović, gosp. Nedžad Pašalić pomoćnik direktora i rukovodilac Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina, gđa. Slađana Lozančić konzultantica za zemljišnoknjižnu administraciju u Jedinici i gosp. Muris Ajanović Federalni inspektor za katastar.

Pisane vijesti