Potpisivanje ugovora za uslugu uspostave Geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske

Dana 21. kolovoza 2019. godine ravnatelj Državne geodetske uprave dr.sc. Damir Šantek, dipl.ing.geod. potpisao je ugovor za uslugu uspostave Geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske (GisDG) sa zajednicom ponuditelja: Geo Grupa d.o.o.; CADCOM d.o.o. i IGEA d.o.o..

Usluga uspostave Geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske sastavni je element projekta pod nazivom „Geoinformacijski sustav državne granice Republike Hrvatske“ koji je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
Uspostava geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske (GiSDG) zahtijeva uspostavu modela podataka i web aplikacije koja će na brz i efikasan način staviti krajnjem korisniku na raspolaganje sve relevantne podatke o državnim granicama, a Državna geodetska uprava moći će zahvaljujući uspostavljenom Geoinformacijskom sustavu na puno kvalitetniji način voditi evidenciju o državnoj granici. Rezultat projekta bit će uspostavljeni službeni model i baza podataka državne granice Republike Hrvatske i aplikativno rješenje s nizom e-usluga i funkcionalnosti koje će osim ovlaštenih službenika DGU-a, koristiti i različite državne i javne službe u svojim poslovnim procesima, kao i poslovni subjekti i građani. Osnovni cilj usluge je osigurati kvalitetnu uspostavu GiSDG-a kroz: analizu i obradu postojećih podataka kojima raspolaže Državna geodetska uprava; modeliranje podataka (odnosno dizajn baze podataka); razvoj web aplikacije i baze podataka; razvoj aplikacije za rad bez pristupa internetu.
 
Ukupna vrijednost projekta je 960 000,00 kn (s PDV-om). Vrijednost potpisanog ugovora za uslugu uspostave GiSDG-a iznosi 693 750,00 kn (s PDV-om).

Pisane vijesti