Posjet učenika Odjelu za katastar nekretnina Rovinj

Dana 20. rujna 2019. godine učenici 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja pod vodstvom profesora geografije posjetili su Odjel za katastar nekretnina Rovinj.

Prisutne učenike i njihovog profesora pozdravio je pročelnik PUK-a Pula dr. sc. Aldo Sošić, dipl. ing. geod. i voditeljica OKN Rovinj Kristina Iskra, dipl. ing. geod.
 
Program predmeta Geografija sadrži Istraživački geografski rad vezan za planiranje u sklopu kojeg se učenici upoznaju s djelokrugom rada katastarskog ureda.
Pročelnik Područnog ureda za katastar Pula dr. sc. Aldo Sošić održao je predavanje na tu temu u kojem je učenike upoznao s nadležnošću i ustrojstvom Državne geodetske uprave, prikazao povijesni pregled razvoja katastra u Republici Hrvatskoj s posebnim prikazom razvoja katastra u Istri.

Učenici su se upoznali sa svakodnevnim radom katastarskih službenika na održavanju katastarskih podataka te radu sa strankama i korisnicima. Posebno su im prezentirane novije aplikacije katastar. hr i Geoportal Državne geodetske uprave kao i Sustav izrade digitalnih geodetskih elaborata.
 
Za kraj su učenici pogledali izložbu „ Prikaz grada Rovinja na različitim kartografskim prikazima“.

Pisane vijesti