Službeno otvoreni radovi katastarskih izmjera na području katastarskih općina Velika Ves i Gornja Pačetina i dijela Donje Pačetine na području Grada Krapine

Dana 01. listopada 2019. godine službeno su otvoreni radovi katastarskih izmjera na području katastarskih općina Velika Ves i Gornja Pačetina i dijela Donje Pačetine na području Grada Krapine.

Zamjenik glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, dipl. ing. geod. i gradonačelnik grada Krapine gospodin Zoran Gregurević, službeno su otvorili radove katastarskih izmjera kod ploča kojima je označeno radilište za obje katastarske izmjere.

Za izvoditelje katastarske izmjere na području K.o. Velika Ves odabrana je tvrtka Geo grupa d.o.o. i Aces d.o.o. dok je za provođenje tehničkog nadzora odabrana tvrtka Zavod za fotogrametriju d.d., a na području K.o. Gornja Pačetina i dijelu K.o. Donja Pačetina odabrana je tvrtka Geodist d.o.o. i Aces.d.o.o. dok je za provođenje tehničkog nadzora odabrana tvrtka Geoprojekt d.o.o..

Održana je i konferencija za medije kojoj su prisustvovali: gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, zamjenik glavnog ravnatelja Antun Vidaković, dipl. ing. geod., načelnica Sektora za katastarske programe i posebne registre Maja Pupačić, dipl. ing. geod., voditeljica odjela Ana Slović, dipl. ing. geod., pročelnik Područnog ureda za katastar Krapina Zdravko Cesarec, dipl.ing.geod., predsjednik Općinskog suda u Zlataru Vinko Vladić, voditeljica odjela zemljišne administracije Ministarstva pravosuđa Ana Vrca, članovi Jedinice za provedbu projekta, predstavnici nadzorne misije Svjetske banke, predstavnici pravnih osoba koje su ovlaštene za obavljanje stručnih geodetskih poslova u okviru katastarskih izmjera te predstavnici pravnih osoba koje obavljaju tehnički nadzor nad provođenjem katastarskih izmjera.

Izmjere su jednim dijelom financirane i iz sredstava IISZA Projekta koji se zajednički provodi od strane Državne geodetske uprave i Ministarstva pravosuđa. Zajmom svjetske banke financirat će se 40% radova, dok će ostalih 60% financirati Grad Krapina. Vrijednost ugovora za K.o. Velika Ves je 2,4 milijuna kuna s PDV-om, dok je za K.o. Gornja Pačetina i dio K.o. Donja Pačetina ugovorena vrijednost 996, 000 kuna s PDV-om.

Grad Krapina jedina je jedinica lokalne samouprave koja već godinama sustavno provodi i sufinancira programe državne izmjere i katastra nekretnina za svoje područje, odnosno katastarske izmjere, a koji se sustavno realiziraju u zajedničkom projektu sa Državnom geodetskom upravom sa osnovnim ciljem sređivanja katastra nekretnina i zemljišnih knjiga.




 

Pisane vijesti