Zastupnici Hrvatskog sabora raspravljali o Prijedlogu Zakona o izmjenama Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka

Dana 12. veljače 2020. godine zastupnici Hrvatskog sabora raspravljali su o Prijedlogu Zakona o izmjenama Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka koji je u prvom čitanju.

U ime predlagatelja Zakona, Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, g. Željko Uhlir predstavio je zastupnicima Hrvatskog sabora Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka.

Izmjene postojećeg Zakona prvenstveno su uvjetovane stupanjem na snagu Uredbe (EU) 2019/1010 Europskog parlamenta i Vijeća od 5. lipnja 2019. o usklađivanju obveza izvješćivanja u području zakonodavstva povezanoga s okolišem, kojom se postojeći način izvještavanja pojednostavljuje.
 
Predstavljanje Zakona izazvalo je zanimljivu raspravu u kojoj su zastupnici klubova iznosili različite slučajeve iz svakodnevnog života koji su direktno povezani s prostorom i podacima o njemu.

Uz predstavnike Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, državnog tajnika g. Željka Uhlira te pomoćnika ministra g. Milana Rezu, raspravi je prisustvovao i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave g. Damir Šantek te načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka gđa. Ljerka Marić.

Pisane vijesti