Potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluga nadogradnje aplikativnog rješenja Zajedničkog informacijskog sustava (ZIS)

Dana 03. 11. 2020. u Središnjem uredu Državne geodetske uprave glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek potpisao je Ugovor o javnoj nabavi usluga nadogradnje aplikativnog rješenja Zajedničkog informacijskog sustava (ZIS).

Aktivnosti iz Ugovora provode se u okviru Projekta „Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima“ za koji su Državnoj geodetskoj upravi dodijeljena bespovratna sredstava iz Kohezijskog fonda (Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava KK.06.5.2.06.0001).

Ovim ugovorom će se nadograditi Zajednički informacijski sustav (ZIS) i One Stop Shop sustav kao dio javnog dijela ZIS-a. Nadogradnje su vezane uz implementaciju poslovnog procesa za evidentiranje i održavanje posebnih pravnih režima u katastru i zemljišnoj knjizi, nadogradnju grafičkog preglednika na ZIS-u i OSS-u, nadogradnju grafičkog ZIS editora, izmjenu postojećih procedura za izvoz/uvoz podataka operata, te razvoj servisa vezanih uz preuzimanje objekata i informacija o posebnim pravnim režimima.

Obzirom na obvezu primjena epidemioloških mjera za vrijeme trajanja epidemije bolesti  COVID-19 uzrokovane virusom SARS - CoV-2 potpisivanje ugovora je organizirano u virtualnom okruženju te je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. po prvi puta Ugovor potpisao digitalnim potpisom.

Pisane vijesti