Potpisan Ugovor za geoinformatičke usluge na uspostavi registra zgrada za područje Varaždinske županije i izrade višenamjenskog informacijskog sustava registra zgrada

Dana 01. veljače 2021. godine zamjenik glavnog ravnatelja g. Antonio Šustić, dipl. ing. geod. potpisao je Ugovor za geoinformatičke usluge na uspostavi registra zgrada za područje Varaždinske županije i izrade višenamjenskog informacijskog sustava registra zgrada.

Državna geodetska uprava korisnik je bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 2 – Korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kojima se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira projekt „Uspostava e-Registra zgrada“.
 
Osnovni cilj projekta je definirati metodologiju za prikupljanje i obradu podataka o zgradama, prikupiti podatke o zgradama za područje Varaždinske županije i uspostaviti višenamjenski informacijski sustav za registar zgrada, koji će biti osnova za uspostavljanje nove evidencije – registra zgrada za područje cijele Republike Hrvatske.
 
S obzirom na obvezu primjena epidemioloških mjera za vrijeme trajanja epidemije bolesti  COVID-19 uzrokovane virusom SARS - CoV-2 potpisivanje Ugovora je organizirano u virtualnom okruženju.
 

Pisane vijesti