Održana 29. NIPP radionica iz trećeg ciklusa radionica pod nazivom „Uključenje JLP(R)S u NIPP“

14. travnja 2021. godine u organizaciji Državne geodetske uprave, kao Nacionalne kontaktne točke Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP), održana je 29. NIPP radionica. Ovom je radionicom otvoren treći ciklus NIPP radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u  NIPP“, a prisustvovalo joj je ukupno 54 sudionika.

29. NIPP radionicu je otvorio glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, a prisutnima se potom obratila i mr. sc. Ljerka Marić, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka.
 
Sudionike radionice, predstavnike jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, su kroz održana predavanja vodili mr. sc. Tomislav Ciceli, mr. sc. Tanja Rodin i dr. sc. Iva Gašparović. Ova su predavanja bila usmjerena na pružanje kvalitetne teorijske osnove kako bi predstavnici JLP(R)S mogli samostalno izvršavati zadatke predviđene NIPP-om, kao što su rad s metapodacima izvora prostornih podataka iz njihove nadležnosti u Katalogu metapodataka NIPP-a, razvoj i održavanje mrežnih usluga i drugo.
 
Po završetku radionice provedena je evaluacija radionice od strane sudionika. Rezultati evaluacije pokazuju da je prosječna ocjena ukupnog zadovoljstva radionicom 4,57 (za moguće ocjene od 1-5), što pokazuje da su sudionici prepoznali uložen trud djelatnika DGU, ali i relevantnost teme radionice za njihov svakodnevni rad.
 
29. NIPP radionica je organizirana u okviru provedbe projekta DGU „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Državna geodetska uprava ima u pripremi i dodatne tematske, praktične radionice posebice usmjerene na radom s metapodacima.
 
Više o radionici možete saznati na sljedećoj poveznici.



Pisane vijesti