17. međunarodna konferencija o geoinformacijama i kartografiji

Dana 23. rujna 2021. godine na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvorena je 17. međunarodna konferencija o geoinformacijama i kartografiji koju organiziraju Hrvatsko kartografsko društvo i Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na otvaranju konferencije sudionike je pozdravio zamjenik glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antonio Šustić, dipl. ing. geod., pri čemu je posebno istaknuo ulogu Državne geodetske uprave na osiguranju kvalitetnog, jednostavnog i provedivog normativnog okruženja koje se stalno poboljšava te omogućuje implementaciju novih znanja, novih tehnika i tehnologija, kako u pogledu prikupljanja i obrade podataka, tako i u pogledu njihove prezentacije, pretraživanja i dijeljenja.
Državna geodetska uprava ulaže napore da geoprostorni podaci iz nadležnosti Državne geodetske uprave budu prilagođeni korisnicima, upotrebljivi, dostupni i slobodni za korištenje kao osnova digitalne transformacije, a sve u cilju osiguravanja konkurentne i održive Republike Hrvatske.
 
Cilj konferencije je doprinijeti razvoju geoinformatike, kartografije, geodezije, geografije i srodnih područja s naglaskom na nova dostignuća.

Konferencija se održava od 23. do 25. rujna 2021. godine u Zagrebu na Geodetskom fakultetu te je sudionicima omogućeno i on-line praćenje konferencije zbog trenutačne epidemiološke situacije.
 

 

Pisane vijesti