Održana konferencija „Što za građane, tvrtke i državu donosi provedba Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. – 2030.“

Dana 18. siječnja 2022. godine u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge geodetsko geoinformatičke struke održana je konferencija „Što za građane, tvrtke i državu donosi provedba Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. – 2030.“. 

Na konferenciji su uvodno nazočne pozdravili predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furijan, državnik tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave mr. sc. Josip Salapić, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine Dunja Magaš te glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., koji su svi istaknuli značaj donesenog Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. – 2030. kao iznimno važnog projekta jer izravno utječe na gospodarski i ekonomski razvoj Republike Hrvatske što neposredno utječe na bolju kvalitetu života svih njenih stanovnika.
 
Projekt  je zahtjevan s obzirom da glavna aktivnost Programa obuhvaća obnovu katastra i zemljišne knjige za 600.000 ha zemljišta i nekretnina u građevinskim područjima, područjima oko građevinskih područja te drugim područjima u Republici Hrvatskoj koja su značajna za razvoj gradova i općina, županija i države.
 
Na konferenciji je održana i panel rasprava, a sve detalje s održane konferencije možete pogledati i poslušati na poveznici.

Pisane vijesti