Drugi studijski posjet kolega iz Republike Moldove Državnoj geodetskoj upravi

Od 26. do 30. rujna 2022. kolege iz institucija javne uprave Republike Moldove su u drugoj studijskoj posjeti Državnoj geodetskoj upravi organiziranoj u okviru Twinning projekta „Unaprjeđenje usluga prostornih podataka u Republici Moldovi prema standardima EU“. 

Projekt financira Europska unija, a od rujna 2020. godine Državna geodetska uprava ga, s partnerima Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje, Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, GIS centrom kompetencija Agencije za poduzetništvo Kraljevine Nizozemske, Nizozemskim katastrom te Glavnim uredom za geodeziju i kartografiju Republike Poljske, uspješno provodi.
 
Delegaciju čine predstavnici Agencije za zemljišne odnose i katastar, Državnog zavoda za prostorno planiranje, izradu karata i geoinformatiku, Odjela za katastar iz Agencije za javne usluge, Grada Unghenija, Instituta za istraživanje i razvoj šumarstva i Državne uprave za ceste.
 
Osim posjeta Središnjem uredu Državne geodetske uprave, kolege iz Republike Moldove će se upoznati s radom Područnog ureda za katastar Zadar, Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva vanjskih i Europskih poslova, Grada Zagreba i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Pisane vijesti