Otvoreni radovi katastarske izmjere na području Općine Hercegovac za dio k .o. Hercegovac

Dana 15. veljače 2023. godine otvoreni su radovi katastarske izmjere na području Općine Hercegovac za dio katastarske općine Hercegovac u sklopu provedbe Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. - 2030. godine.

Pročelnik Područnog ureda za katastar Bjelovar Damir Soptija, ispred Državne geodetske uprave i načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan, otvorili su radove na katastarskoj izmjeri koja se provodi temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. godinu na području Općine Hercegovac za dio katastarske općine Hercegovac.

Početak radova označen je otkrivanjem informativne ploče u Moslavačkoj ulici u Hercegovcu. Ukupna površina za koju se provodi postupak obnove katastra i zemljišne knjige iznosi 213 hektara, odnosno 1261 katastarske čestice te oko 753 zgrada.

Za izvoditelja katastarske izmjere na javnom nadmetanju odabrana je  tvrtka Geometricus d.o.o. iz Kutjeva. 
 
Svečanom otvorenju radova prisustvovali su i voditeljica Odjela za katastar nekretnina Bjelovar Iva Valentić, pročelnica jedinstvenog upravnog Odjela općine Hercegovac Adrijana Župljanin i direktor tvrtke Geometricus d.o.o. Stjepan Keleminec sa suradnicima.

Istoga dana u 13.00 h u Općini Hercegovac održan je sastanak sa pravnim osobama i upraviteljima općih dobara, a u 17,00 h u Hrvatskom Seljačkom Domu javna tribina sa građanima Općine Hercegovac na čijem području se provodi nova izmjera.

Pisane vijesti