Održana konferencija "Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“

"Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u organizaciji  Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je u Šibeniku od 7. do 9. prosinca 2023. 

Ova konferencija organizirana je kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmjenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Svečano otvaranje obilježili su govori predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, uz pozdravna obraćanja šibensko-kninskog župana Marka Jelića i gradonačelnika Šibenika Željka Burića.

Program konferencije ove je godine usmjeren na puno desetljeće Republike Hrvatske u Europskoj uniji te korištenje EU fondova i provedene EU projekte.

Program konferencije obuhvatio je brojne teme i specifična područja regionalnog razvoja, uz fokus na iskustvu korisnika EU fondova zahvaljujući kojima je unaprijeđeno gospodarstvo i kvaliteta života u svim dijelovima naše zemlje. Održani su raznovrsni paneli s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i poduzetnicima koji su uz pomoć EU sredstava pokrenuli investicijske cikluse u svojim poduzećima, razvili nove proizvode i osnažili gotovu svaku granu ekonomije.

Također, predstavljena je i nova internetska stranica eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve informacije o EU fondovima.

Konferenciji su ispred Državne geodetske uprave prisustvovali glavni ravnatelj Antonio Šustić, zamjenica glavnog ravnatelja Maja Pupačić, tajnica Kabineta mr. sc. Sanja Zekušić i viša savjetnica specijalistica Petra Sajko Hlušička.

Pisane vijesti