Početak geodetske izmjere u Milanovcu: Povijesni korak za Viroviticu

U virovitičkom prigradskom naselju Milanovac svečano je obilježen početak radova na katastarskoj izmjeri zajedničkim sastankom predstavnika Državne geodetske uprave, Grada Virovitice, Općinskog suda u Virovitici i izvođača radova, te je otkrivena ploča kojom se označava radilište.

Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, otvorio je sastanak te je naglasio je kako je ovaj projekt od ključne važnosti za razvoj cijelog grada: "Današnji dan nije samo povijesan za Milanovac, već i za cijelu Viroviticu. Milanovac je jedno od najnaseljenijih područja u našoj županiji, s velikim interesom za gradnju. Uključivanje u katastarsku izmjeru omogućava nam da unaprijedimo infrastrukturu i povećamo vrijednost nekretnina. Vrijednost radova u Milanovcu iznosi 650 tisuća eura, a dodatnih 100 tisuća eura namijenjeno je za područje dijela k.o. Jasenaš. Naš cilj je iskoristiti ovu priliku jer se Program katastarskih izmjera financira iz sredstava državnog proračuna, a kako bismo obuhvatili cijelo područje grada Virovitice, čime štedimo građanima značajna sredstva i potičemo investicije."

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, naglasivši važnost ovog projekta za naselje Milanovac i cijelu Viroviticu istaknuo je kako je i ovaj projekt dio Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja kojeg je donio Hrvatski sabor. "Nakon ovog projekta osigurat će se podaci kojima će se omogućiti Gradu Virovitici da budu konkurentniji u odnosu na osiguranje sredstava iz europskih fondova, čisti papiri omogućit će se lakše privlačenje investicija, osigurat će se podaci za kvalitetnije  prostorno planiranje, povećat će se vrijednost nekretnina, sveukupno će se stvoriti okolnosti za ukupni gospodarski razvoj grada." izjavio je Šustić.

Branko Ćurić, direktor tvrtke Metra d.o.o. Bjelovar, koja je izvođač radova, izrazio je zadovoljstvo suradnjom građana: "Izvršili smo oko jedne petine izmjere i zadovoljni smo odazivom stranaka koje moraju pokazati svoje nekretnine te se one moraju zabilježiti."



Pisane vijesti