Podnošenje zahtjeva za odobravanje korisničkog imena i lozinke sukladno članku 12. Pravilnika o određivanju visine stvarnih troškova uporabe podataka dokumentacije državne izmjere i katastra nekretnina (NN 59/2018)

Slika /slike/Zahtjev za odobrenje korisnickog imena i lozinke.jpg

Od 01. rujna 2018. godine omogućeno je podnošenje Zahtjeva za odobravanje korisničkog imena i lozinke za prijavu u Sustav digitalnih geodetskih elaborata (SDGE) i One Stop Shop (OSS) sustav.

Korisničko ime i lozinku sukladno Pravilniku o određivanju visine stvarnih troškova uporabe podataka dokumentacije državne izmjere i katastra nekretnina (NN 59/2018), na temelju Zahtjeva za odobravanje korisničkog imena i lozinke izdaje Državna geodetska uprava.

Obrazac Zahtjeva za odobravanje korisničkog imena i lozinke možete preuzeti na web stranici Državne geodetske uprave www.dgu.gov.hr.

Za podnošenje zahtjeva za izdavanje korisničkog imena i lozinke, preuzimanje i potpisivanje Izjave o korištenju preuzetih podataka, ovlaštena je ISKLJUČIVO odgovorna osoba fizičke ili pravne osobe kojoj je rješenjem Državne geodetske uprave izdana suglasnost za obavljanje stručnih geodetskih poslova.

Zahtjev se podnosi na adresu Državna geodetska uprava, Gruška 20, Zagreb, pisanim putem.

Odobrenje izdavanja korisničkog imena i lozinke može se preuzeti u Državnoj geodetskoj upravi samo osobno od strane odgovorne osobe fizičke ili pravne osobe koja je zahtjev podnijela, kojom prilikom će se potpisati i odgovarajuća Izjava sukladno Pravilniku o određivanju visine stvarnih troškova uporabe podataka dokumentacije državne izmjere i katastra nekretnina.

Fizičkoj ili pravnoj osobi koja ima suglasnost za obavljanje stručnih geodetskih poslova izdanu rješenjem Državne geodetske uprave, i koja nije podnijela zahtjev za odobravanje korisničkog imena i lozinke sukladno Pravilniku o određivanju visine stvarnih troškova uporabe podataka dokumentacije državne izmjere i katastra nekretnina (NN 59/2018), omogućava se prijava u SDGE kao „gost“ u svrhu korištenja dijela SDGE za kontrolu kvalitete grafičkog dijela DGE. Za gost korisnika,  korisničko ime i lozinka je „Gost“. SDGE-u možete pristupiti na poveznici  https://sdge.dgu.hr

 

 



Pisane vijesti