Daljnje širenje Sustava katastra infrastrukture (SKI) i Jedinstvene informacijske točke (JIT) u novih pet županija

  • Slika /slike/Vijesti/SKI/2023/Sastanak_1.jpg
  • Slika Slide s prezentacije, Status SKI
  • Slika Sudionici sastanka na zajedničkoj fotografiji
  • Slika Sudionici sastanka, pročelnici PUK-ova

Dana 3. veljače 2023. godine u prostorijama Državne geodetske uprave, održan je radni sastanak u svrhu daljnjeg širenja Sustava katastra infrastrukture (SKI) i Jedinstvene informacijske točke (JIT) na područje pet novih županija.

Sastanku su prisustvovali glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, dipl. ing. geod., Maja Pupačić dipl. ing. geod, načelnica Sektora za katastarski sustav Ariana Bakija Lopac, dipl. ing. geod. te pročelnici područnih ureda za katastar Koprivnica, Krapina, Gospić, Zagreb i Osijek. Na sastanku se razgovaralo o planiranim aktivnostima vezanim za uspostavu Sustava katastra infrastrukture za područja: Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske i Zagrebačke županije.

Državna geodetska uprava nadležna je za osnivanje, vođenje i održavanje katastra infrastrukture, a ujedno je i jedinstvena informacijska točka koja podatke o infrastrukturi i obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima stavlja na raspolaganje.

Uspostavom jedinstvenog sustava katastra infrastrukture za područje cijele Republike Hrvatske te osiguravanjem dostupnosti podataka o postojećoj infrastrukturi i tekućim ili planiranim građevinskim radovima kroz jedinstvenu informacijsku točku (JIT) povećat će se učinkovitost korištenja postojeće infrastrukture, smanjiti troškovi i otkloniti zapreke prilikom izvođenja novih građevinskih radova, smanjit će se troškovi uzorkovani izravnim i neizravnim štetama prilikom izvođenja radova te će se osigurati dijeljenje podataka o infrastrukturi digitalnim putem svim korisnicima koji u svojim poslovnim procesima trebaju podatke o infrastrukturi.



Pisane vijesti