Dodijeljena priznanja bivšim ravnateljima Državne geodetske uprave

  • Slika /slike/Vijesti/Dodjela priznanja/Damir_Šantek_ravnatelji.jpg
  • Slika Dodjela priznanja.
  • Slika Dodjela priznanja.
  • Slika Dodjela priznanja.
  • Slika Dodjela priznanja.
  • Slika Dodjela priznanja.
  • Slika Dodjela priznanja.
  • Slika Dodjela priznanja.

Dana 11. travnja 2018. u sklopu VI. hrvatskog kongresa o katastru, povodom obilježavanja 70. godina Državne geodetske uprave, ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek  dodijelio je priznanja za doprinos u razvoju geodetsko- katastarskog sustava Republike Hrvatske svim bivšim ravnateljima.

Priznanja su uz sadašnjeg ravnatelja dodijelili i ministar uprave g. Lovro Kuščević te predsjednik Hrvatskog geodetskog društva  doc. dr. sc. Rinaldo Paar.
 
Priznanje u ime prvog direktora tadašnje Geodetske uprave g. Marcela Furlana primio je njegov sin g. Zdravko Furlan. Gospodin  Marcel Furlan je na mjestu direktora bio sve do svoje smrti 1960. godine.
 
Drugi po redu direktor Geodetske uprave bio je g. Stevan Jednak. Priznanje je u njegovo ime primila kćer gđa. Dušanka Bradić.
 
Do 1973. godine dužnost direktora Geodetske uprave pripala je g. Toši Dragniću. Za njegovog mandata donesen je prvi Zakon o izmjeri i katastru zemljišta, a priznanje je u njegovo ime primila unuka gđa. Jelena Vidjak.
 
Treći direktor Geodetske uprave bio je g. Vladimir Mačković i na ovoj je poziciji bio od 1985. godine. Priznanje je u njegovo ime primio sin g. Goran Mačković.
 
Od kraja 1985. godine dužnost direktora obavlja g. Vjekoslav Hlad. Gospodin Hlad je u ime svih laureata održao dirljiv govor naglašavajući da i dalje prati sve novitete iz područja struke.
 
Gospodin Branimir Gojčeta priznanje je također osobno primio. Dužnost ravnatelja preuzeo je 1991., a na toj poziciji je ostao sve do sredine 1999. godine.
 
Prof. dr. sc. Željko Bačić je dužnost ravnatelja obnašao od 2000. do početka 2012. godine. U okviru njegovog mandata donijet je Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina koji je omogućio spajanje županijskih ureda za katastar s Državnom geodetskom upravom. Prof. dr. sc. Bačić osobno je preuzeo priznanje.

Doc. dr. sc. Danko Markovinović dužnost ravnatelja je obnašao od 2012. do 2016. godine.
 
Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek zahvalio je svim bivšim ravnateljima koji su kroz 70. godina Državne geodetske uprave zasigurno ostavili trag i utrli put novim snagama geodetske struke.

Pisane vijesti