Državna geodetska uprava sudjelovala na jubilarnoj, petoj po redu konferenciji "NIPP dan 2024“ Republike Sjeverne Makedonije

  • Slika /slike/Vijesti/NIPP/2024/NIPP_Makedonija2.png
  • Slika Antonio Šustić i Tomislav Ciceli
  • Slika Tomislav Ciceli izlaže na konferenciji u Skopju.

Dana 21. i 22.  veljače u Skopju je održana Konferencija "5. NIPP dan 2024“ u organizaciji Agencije za katastar nekretnina Republike Sjeverne Makedonije.

Koordinacijsko tijelo Nacionalne infrastrukture prostornih podataka Republike Sjeverne Makedonije, Agencija za katastar nekretnina organizirala je 21. i 22. veljače u Skopju, petu, jubilarnu, konferenciju posvećenu infrastrukturi prostornih podataka Republike Sjeverne Makedonije. Konferencija je predstavljala izvrsno mjesto za okupljanje dionika te razmjenu iskustava u području infrastruktura prostornih podataka iz Republike Sjeverne Makedonije, ali i regije, kako iz javnog tako i iz privatnog i akademskog sektora.
 
U dva dana tijekom 5. sesija dobio se uvid u nacionalna iskustava u uspostavama NIPP-a u državama regije, ali i šire. Državna geodetska uprava, u ulozi Nacionalne kontaktne točke, prezentirala je aktivnosti Republike Hrvatske u procesu uspostave NIPP-a s radom „Pregled aktivnosti na uspostavi, održavanju i razvoju NIPP-a“.
Konferencija je bila dobra prilika za dobiti pregled stanje statusa NIPP-a u Makedoniji, ali i u Sloveniji, Nizozemskoj, Albaniji, Kosovu, Grčkoj te Bosni i Hercegovini.
 
Državna geodetska uprava čestita organizatorima na izvrsnoj konferenciji te zahvaljuje na interesu za predstavljanje aktivnosti u NIPP-u.

Pisane vijesti