Državnu geodetsku upravu posjetili učenici Graditeljske škole Čakovec

  • Slika /slike/Vijesti/Posjete/2023/Škola_1.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 14. ožujka 2023. godine Središnji ured Državne geodetske uprave posjetili su učenici i njihov nastavnik iz Graditeljske škole Čakovec.

Na početku posjeta, pozdravio ih je i zaželio im dobrodošlicu, načelnik Sektora za državnu izmjeru dr. sc. Marijan Marjanović. Načelnica Sektora za pravne poslove i vođenje ljudskih potencijala Diana Dudok, predstavila je djelokrug rada Državne geodetske uprave te učenicima pobliže prikazala mogućnosti zaposlenja u struci, kao i osnovne zakonske okvire po kojima geodetska struka postupa.

Nadalje je, voditeljica Službe osnovnih geodetskih radova Martina Ciprijan, učenike upoznala s radom sustava CROPOS te dala uvid u osnovne informacije o sustavu i poslove koji se u Državnoj geodetskoj upravi obavljaju na održavanju i unaprjeđenju ovog sustava.

I na kraju ovog posjeta, voditelj Službe za topografsku izmjeru i državne karte Igor Vilus, učenicima je približio službenu kartografiju u Republici Hrvatskoj kao i novitete s kojima se moderna kartografija susreće.

Susret je završio kratkom diskusijom sa sudionicima i odgovorima na pitanja. Veselimo se posjetu nekih novih generacija.

Pisane vijesti