Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u službenom posjetu Državnoj geodetskoj upravi

  • Slika /slike/Vijesti/Posjete/2023/Sastanak BiH_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine, predvođeni direktorom Željkom Obradovićem, dana 12. prosinca 2023. godine posjetili su Državnu geodetsku upravu.

Prisutne je pozdravio glavni ravnatelj Antonio Šustić koji je uz zamjenicu glavnog ravnatelja Maju Pupačić i načelnice sektora Irenu Magdić i mr. sc. Ljerku Marić dao uvodne informacije o Upravi i njenim aktivnostima.

Veliki interes kolege iz Federalne uprave pokazale su za područja geodetskih izmjera, Nacionalne infrastrukture prostornih podataka i Registra zgrada koja su im tijekom posjeta detaljno prezentirana. U diskusiji koja je uslijedila razmijenjena su vrijedna iskustva kako bi se na najboljim primjerima stekle nove ideje i unaprijedili postojeći poslovni procesi.

U završnom dijelu prezentirana su iskustva Državne geodetske uprave u provođenju Twinning projekta „Poboljšanje usluga prostornih podataka u Republici Moldovi u skladu s EU standardima".

Ovaj posjet nastavak je višegodišnje dobre suradnje dviju institucija, a zaključen je postignutim dogovorom o budućim aktivnostima.

 

Pisane vijesti