Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek održao je sastanak sa predstavnicama Ministarstva pravosuđa i uprave

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2020/MPU_1.jpg
  • Slika

Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek dipl. ing. geod., održao je dana 10. prosinca 2020. godine sastanak sa predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave na temu pojedinačnog prevođenja/preoblikovanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u Bazu zemljišnih podataka.

Na sastanku su s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave razmotrene trenutne aktivnosti te status provedbe postupaka pojedinačnog prevođenja/preoblikovanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u Bazu zemljišnih podataka.
 
Utvrđeno ja da trenutni postupci daju rezultate koji nisu na zadovoljavajućoj razini te su razmotrene dodatne mogućnosti u cilju ubrzanja postupaka, te njihovoj maksimalnoj automatizaciji. U tom smislu dogovorene su daljnje aktivnosti kako na strani Državne geodetske uprave tako i na strani ministarstva odnosno Općinskih sudova kako bi se za što je moguće veći broj katastarskih čestica izvršilo pojedinačno prevođenje/preoblikovanje a sve u cilju ispunjavanja ciljeva iz Programa Vlade RH 2020-2024, te osiguralo jedno jedinstveno postupanje za građane i gospodarstvenike.

Pisane vijesti