Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek održao sastanak s Upravom Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Slika /slike/Vijesti/Sastanak/novo/Sastanak_DGU.jpg

Dana 07. prosinca 2021. godine glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek održao je sastanak s Dekanom Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alminom Đapom.

Na radnom sastanku sudjelovali su i Prodekan za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Damir Medak, Prodekan za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Ante Marendić, Prodekan za financije i poslovanje doc. dr. sc. Mateo Gašparović te zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić.
 
Obrađeno je više tema na kojima zajednički sudjeluju i provode ih Državna geodetska uprava i Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu s posebnim naglaskom na projekt Multisenzorskog zračnog snimanja Republike Hrvatske koji se uspješno provodi te će putem Ugovora o javnoj nabavi koji će se potpisati do kraja 2021. godine između ostalog biti izrađene homogene podloge utemeljene na prostornim podacima kao osnova za modeliranje i procjene rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj.
 
Također su usuglašeni stavovi u okviru aktivnosti cjeloživotnog obrazovanja, kao i daljnjeg razvoja uspostavljenog Centra za razvoj karijera Geodetskog fakulteta kojeg Državna geodetska uprava podržava.

Razmijenjen su i informacije o skoroj provedbi edukacije nastavnog osoblja kao i studenata Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u korištenju Sustava digitalnog geodetskog elaborata (SDGE) kao i mogućnosti uključivanja u redovnu nastavu izrade geodetskih elaborata primjenom SDGE sustava. 

Pisane vijesti