Izdavanje uvjerenja o osobama upisanim u katastarske operate na području RH neovisno o mjesnoj nadležnosti

Slika /slike/Pristup informacijama/1. pravo na pristup.jpg

U područnim uredima za katastar odnosno u Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba podaci se sukladno članku 168. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN 112/18, 39/22) izdaju kao službeni dokumenti, službene prostorne podloge ili javne isprave. 

Od 1. rujna 2022. područni uredi za katastar odnosno Gradski ured za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba neovisno o mjesnoj nadležnosti osim izvoda iz katastarskog plana, prijepisa posjedovnog lista, izvoda iz posjedovnog lista i BZP-a izdaju i Uvjerenja o osobama upisanim u katastarske operate na području RH.
 
Zahtjev za izdavanje Uvjerenja o osobama upisanim u katastarske operate na području RH ne podnosi se više Središnjem uredu Državne geodetske uprave, Gruška 20, Zagreb već područnim uredima za katastar.
Kontakte katastarskih ureda Državne geodetske uprave možete naći na poveznici https://dgu.gov.hr/o-nama/ustrojstvo/podrucni-uredi-za-katastar-159/159, a kontakt Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba na poveznici https://www.zagreb.hr/gradski-ured-za-katastar-i-geodetske-poslove/175282

Pisane vijesti