Izložba na temu „Prostorni podaci nekad i sad“

  • Slika /slike/Vijesti/Dani IPP-a_2019/Dani IPP-a_3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru konferencije Dani infrastruktura prostornih podataka 2019. dana 13.studenog 2019. godine u Splitu je otvorena izložba na temu „Prostorni podaci nekad i sad“. 

Izložba je dala prikaz prostornih podataka kako su se koristili nekad na analognim kartama, te kako se prostorni podaci koriste i razmjenjuju danas u okviru raznih portala i informacijskih sustava.

Analogne karte Splita i okolice kroz povijest pripremio je Hrvatski hidrografski institut, dok su subjekti NIPP-a - Državna geodetska uprava, Hrvatski hidrografski institut, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Državni hidrometeorološki zavod i Grad Zagreb prikazali svoje portale i informacijske sustave danas. Geodetska tehnička škola iz Zagreba prikazala je kako učenici koriste prostorne podatke u svojim aktivnostima i zadacima.

Izložbu je otvorio zamjenik glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković naglasivši kako su karte nekad bila prava umjetnost, dok je uporaba prostornih podataka danas obilježena snažnim tehnološkim napretkom.

Izložba je bila otvorena do završetka konferencije 14. studenog 2019. godine.

Pisane vijesti