Konačni prijedlog Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina u II. čitanju

Slika /slike/Vijesti/ZDIKN/Odbor_ZDIKN.jpg

Vlada Republike Hrvatske predložila je Hrvatskom saboru Konačni prijedlog Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina.

Dana 27.11.2018. godine održana je sjednica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora i sjednica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskog sabora. Na oba odbora usvojen je Konačni prijedlog Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina te se očekuje njegovo upućivanje u saborsku raspravu na drugo čitanje.
 
Ciljevi donošenja novog Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina su: unaprjeđenje postupanja u okviru upravnih područja katastra nekretnina i državne izmjere, unaprjeđenje čuvanja i korištenja podataka državne izmjere i katastra nekretnina, unaprjeđenje katastra infrastrukture, uspostavljanje registra zgrada, unaprjeđenje registra prostornih jedinica, unaprjeđenje registra geografskih imena, osiguravanje kvalitete prostornih podataka Državne geodetske uprave kao i osiguravanje učinkovitijeg planiranja i provedbe unaprjeđenja sustava zemljišne administracije (katastra i zemljišnih knjiga).

Pisane vijesti