Na traženje Državne geodetske uprave održan sastanak na temu Geodetskog projekta

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/Sastanak_MGIPu.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 7. veljače 2019. godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, a na zahtjev Državne geodetske uprave i u prisutnosti predstavnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG), Hrvatskog geodetskog društva (HGD) i Udruge geodetsko–geo informatičke struke HUP-a, održan je sastanak na temu Geodetskog projekta.

Na sastanku su ispred Državne geodetske uprave nazočili zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antun Vidaković, dipl. ing. geod., Antonio Šustić, dipl. ing. geod., načelnik Sektora za katastar nekretnina i Maja Pupačić, dipl. ing. geod., načelnica Sektora za katastarske programe i posebne registre. Sastanku je nazočio i predsjednik Udruge geodetsko-geoinformatičke struke HUP-a g. Željko Perić, dipl. ing. geod., predsjednik Hrvatskog geodetskog društva doc. dr. sc. Rinaldo Paar, predstavnici HKOIG-a g. Borna Gradečak, dipl. ing. geod. i g. Adam Agotić, dipl. ing. geod. Ispred Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja nazočili su državna tajnica gđa. Dunja Magaš, dipl. ing. građ. i državni tajnik Danijel Meštrić, mag.ing.aedif. i g. Josip Bienenfeld, načelnik sektora te ostali predstavnici navedenog ministarstva.

Sastanak je inicirala Državna geodetska uprava u dogovoru s Hrvatskom komorom ovlaštenih inženjera geodezije, Hrvatskim geodetskim društvom te Udrugom geodetsko-geoinformatičke struke HUP-a, u cilju zadržavanja Geodetskog projekta kao sastavnog dijela projektne dokumentacije, a koji bi budućim planiranim normativnim aktivnostima iz nadležnosti Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja trebao biti prilagođen potrebama struke.

Na sastanku su predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja obavijestili prisutne o planiranim izmjenama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju kojima se predviđa ukidanje Geodetskog projekta.

Vezano za navedene najavljene izmjene zakona, Državna geodetska uprava će se na nacrte prijedloga spomenutih zakona očitovati službenim putem, a prije upućivanja istih u proceduru Vladi Republike Hrvatske.

Pisane vijesti