Obavijest vezana uz rad novog portala Katastar.hr

Slika /slike/Vijesti/Katastar/katastar2.hr.png

Od svečanog puštanja u rad novog portala Katastra. hr koje je održano u utorak 11. lipnja 2019. godine u Državnoj geodetskoj upravi, velika posjećenost portala uzrokovala je sporije učitavanje portala te su poduzete odgovarajuće tehničke mjere i teškoće u pristupu su uklonjene.

Na Portalu katastar.hr. je od trenutka puštanja u rad u utorak, 11. lipnja 2019. godine u 15 sati do srijede, 12. lipnja u 16 sati, zabilježeno 43.303 pregleda stranice, 25.300 sesija i 19.780 korisnika. Velika posjećenost navedenog portala dovela je do tehničkih poteškoća pristupa portalu te su navedene poteškoće uklonjene.
 
Novi portal Katastar.hr  - „ Katastar u pokretu“ razvijen je u cilju daljnje digitalizacije i transparentnosti javne uprave te mu je glavni cilj približiti prostorne podatke građanima i učiniti ih pristupačnim na jednostavan način. Navedeno je omogućeno na način da isti daje uvid u različite prostorne informacije temeljem trenutne lokacije korisnika te je prilagođen prikazu na mobilnim uređajima.
 
Zahvaljujemo se zainteresiranoj javnosti na velikom zanimanju za navedeni portal kojemu je cilj da se građanima pruži što veći broj informacija te se unaprijedi interakcija s građanima, a sve u cilju transparentnosti i učinkovitosti državne uprave kao servisa građana.
 

Pisane vijesti