Objavljen novi broj biltena Vizura

Slika /slike/Vijesti/VIZURA/Vizura_130.jpg

Državna geodetska uprava objavila je novo izdanje informativnog biltena Vizura za razdoblje od srpnja do rujna 2024. godine.

U ovom broju donosimo intervju s glavnim ravnateljem Državne geodetske uprave, g. Antonijem Šustićem, u kojem daje osvrt na protekli mandat te iznosi ključne prioritete i aktivnosti DGU-a u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Među temama ovog izdanja ističemo zanimljivosti iz kampanje informiranja javnosti o Višegodišnjem programu katastarskih izmjera građevinskih područja 2021. - 2030. Također, donosimo reportažu iz Petrinje o obnovljenoj zgradi Ispostave za katastar, u koju su se djelatnici vratili nakon uspješne poslijepotresne obnove.

Ususret konferenciji o Sustavu katastra infrastrukture u Republici Hrvatskoj, u ovom broju možete pročitati i članak o uspostavi, ulozi i važnosti ovog sustava za učinkovitije upravljanje infrastrukturom te održivi razvoj gradova i općina.

Donesen je i Provedbeni program DGU-a za razdoblje od 2024. do 2028., o čemu više možete saznati u novom izdanju Vizure. Uz to, donosimo vijesti o proteklim događanjima te najave budućih aktivnosti.

Pozivamo vas da nas čitate.



Pisane vijesti