Održan Međunarodni forum MY CITY, MY HOME, MY BUSINESS – Sofija, Bugarska

  • Slika /slike/Vijesti/Sofija/Sofija_1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

15. i 16.11.2018. godine u Sofiji u Bugarskoj u organizaciji The United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) i United Nations Human Settlements Programme (UN-Habitat) i uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova iz Bugarske, održana je Međunarodna radionica o poticanju razvoja održivog stambenog sektora (International workshop on encouragement the development of sustainable housing sector).

Navedenom skupu, u svojstvu službenog gosta i predstavnika Državne geodetske uprave, a na poziv Državne udruge za nekretnine (National Real Estate Association),  prisustvovala je voditeljica Službe za posebne registre u Državnoj geodetskoj upravi Maja Pupačić, dipl. ing. geod. te održala prezentaciju o naporima i uspjesima Državne geodetske uprave u prilagodbi katastarskog sustava potpuno digitalnom poslovanju, a sve u skladu sa strateškim dokumentima EU i Vlade Republike Hrvatske.

Tijekom panel diskusije i okruglog stola, razmijenjena su poslovna iskustva i dane su informacije vezane za zakonodavstvo, organizacijski ustroj te informacije o glavnim izazovima i naučenim lekcijama tijekom razvoja katastarskog sustava u Republici Hrvatskoj koje će biti od velike koristi u daljnjem radu kolegama iz Bugarske u razvoju zemljišne administracije kao jednog od preduvjeta održivog sustava stambenog sektora. 

Pisane vijesti