Održan radni sastanak na temu provođenja katastarskih izmjera na području općine Perušić

  • Slika /slike/Vijesti/Višegodišnji_program/2024/Perusic/Perusic3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru provedbe Godišnjeg programa katastarskih izmjera za 2024. godinu provodi se katastarska izmjera na području općine Perušić za dio katastarske općine Kvarte i za dio katastarske općine Studenci s ciljem izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige.

Tim je povodom u u prostorijama Općine Perušić održan radni sastanak na kojem je sudjelovao glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry koji je pohvalio suradnju s Općinom Perušić kroz razne projekte i najavio nove investicije koje će otvoriti radna mjesta i unaprijediti kvalitetu života mještana Perušića i okolice. 

Glavni ravnatelj Šustić izrazio je zadovoljstvo nastavkom radova u Ličko-senjskoj županiji, naglasivši da je ulaganje u katastar i zemljišne knjige isplativo ulaganje koje donosi benefite i povrat novca kroz privlačenje investicija i poboljšanje tržišta nekretnina. Dodao je kako je DGU dosad uložila preko 5 milijuna eura u katastarske izmjere na području Ličko-senjske županije, a da je vrijednost samo ovih radova približno 400 tisuća eura.

Sastanku su također prisustvovali i načelnik Općine Perušić Ivan Turić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Josipa Kolak, predsjednica Općinskog suda u Gospiću Dubravka Rukavina, pročelnica Područnog ureda za katastar Gospić Nina Stopić, voditeljica odjela Ivana Rukavina, voditelj odjela Stanko Pervan te izvođači radova. Nakon sastanka sudionici su posjetili mjesto gdje je postavljena tabla kojom se obavještava o početku katastarske izmjere.

Pisane vijesti