Održan sastanak na temu provedbe Detaljnog plana izlaganja u Primorsko-goranskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2020/Sastanak_RI.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 21. siječnja 2020. godine u prostorijama Područnog ureda za katastar Rijeka održan je sastanak na temu provedbe Detaljnog plana izlaganja u Primorsko – goranskoj županiji.
 

​Na sastanku su uz predstavnike Središnjeg ureda Državne geodetske uprave i Područnog ureda za katastar Rijeka sudjelovali i predstavnici Ministarstva pravosuđa, nadležnih Općinskih sudova i Zemljišno-knjižnih odjela, te nadležnih jedinica lokalne samouprave: Gradova Rijeka, Opatija, Bakar, Cres i Crikvenica, te Općina Klana i Baška.

Pročelnica Područnog ureda za katastar Rijeka gđa. Irena Benasić, dipl. ing. geod. otvorila je sastanak i upoznala nazočne sa važnošću provedbe Detaljnog plana izlaganja te aktivnostima koje su dosad poduzete u okviru istoga.

Na sastanku su dogovorene daljnje aktivnosti oko provedbe Detaljnog plana izlaganja u 2020. godini za područje Primorsko-goranske županije. Sa sudionicima sastanka dogovoreni su datumi početka izlaganja na javni uvid podataka katastarske izmjere istodobobno i povezano sa osnivanjem (obnovom) zemljišne knjige, za katastarske općine Volosko i Studena-nova ciljani datum početka izlaganja je 1. ožujak 2020. godine, a za k.o. Škrljevo-nova, Cres-grad, Jurandvor i Jadranovo 1. travanj 2020. godine. Time će za ukupno 9 od 17 katastarskih općina obuhvaćenih Detaljnim planom izlaganja na području Primorsko – goranske županije biti u tijeku postupak izlaganja na javni uvid (za 3 katastarske općine postupak je već započeo, od kojih su dvije u završnoj fazi izlaganja). Osim Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave koji su zaduženi osigurati provedbu i praćenje Detaljnog plana, naglašena je i važnost uloge jedinica lokalne samouprave u pružanju podrške provedbi Detaljnog plana te su na sastanku dogovoreni i okviri u kojima su pojedine jedinice lokalne samouprave spremne pružiti pomoć provedbi istoga.
 

Pisane vijesti