Održan sastanak predstavnika DGU, HUP-UGGS, HKOIG i HGD

  • Slika /slike/Vijesti/vijesti/Sastanak_1.jpg
  • Slika

U prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca 12. studenog 2018. održan je zajednički sastanak predsjednika HUP-Udruge geodetsko geoinformatičke struke Željka Perića, dipl. ing. geod., predsjednika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije Vladimira Krupe, dipl. ing. geod., predsjednika Hrvatskog geodetskog društva doc. dr. sc. Rinalda Paara i ravnatelja Državne geodetske uprave dr. sc. Damira Šanteka, dipl. ing. geod..

U cilju unapređenja geodetske djelatnosti razgovaralo se o nizu pitanja i izazova s kojima se ova djelatnost susreće. Jedno od pitanja koje se na sastanku razmatralo je i pitanje geodetskog projekta kao sastavnog i neizbježnog dijela projektiranja koje je potrebno unaprijediti. U tom cilju ali i u cilju unaprjeđenja ukupne geodetske djelatnosti svi nazočni zaključili su, važno je nastupati sa zajedničkim i usuglašenim stavovima koje je potrebno zauzimati kontinuirano na zajedničkim sastancima.
 
Na sastanku su uz navedene sudjelovali zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antun Vidaković, dipl. ing. geod., načelnik sektora za katastar nekretnina g. Antonio Šustić, dipl. ing. geod. i direktorica HUP-Udruge geodetsko geoinformatičke struke gđa. Marijana Filipić.

Pisane vijesti