Održan stručni susret geodetskih uprava Republike Hrvatske i Republike Slovenije

  • Slika /slike/Vijesti/Susret geodetskih uprava/2024/Susreta uprava1.png
  • Slika

Dana 27. veljače 2024. godine, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održani su 16. stručni susreti geodetskih uprava Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Iako se suradnja dviju Uprava po aktualnim stručnim pitanjima odvija kontinuirano, zadnji ovakvi susreti održali su se 2018. godine u Krškom.

Cilj susreta bila je razmjena najnovijih iskustva i najbolje prakse u području nadležnosti obiju Uprava. Susreti su obilježeni konstruktivnim dijalogom, prije svega vezanim uz osiguranje transparentnosti i dostupnosti prostornih podataka građanima i gospodarstvu, povezivanje ključne infrastrukture digitalnih podataka o prostoru i okolišu (Zeleni slovenski lokacijski okvir) i kontinuiranu modernizaciju geodetskog sustava s ciljem poboljšanja brzine i efikasnosti dijeljenja prostornih podataka.

Nastavak suradnje između geodetskih uprava bio je posebno naglašen s obzirom na područja od zajedničkog interesa, kako u području unaprijeđenja geodetskih usluga i prostornih informacija, tako i u području jačanja regionalne povezanosti i inovacija u godinama koje dolaze.

Susreti su završeni obilaskom trenutno najznačajnije izložbe u Zagrebu: Ivan Meštrović u Galeriji Klovićevi Dvori.

Pisane vijesti