Održane dodatne edukacije vezano za uporabu Sustava digitalnih geodetskih elaborata

  • Slika /slike/Vijesti/SGDE/2019/SDGE_2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 25. i 26. rujna 2019. godine u Središnjem uredu Državne geodetske uprave u Zagrebu održana je dodatna edukacija vezano za uporabu Sustava digitalnih geodetskih elaborata.

Od trenutka puštanja u primjenu Sustava digitalnih geodetskih elaborata kontinuirano se povećava broj izrađenih digitalnih geodetskih elaborata. U rujnu 2019. godine digitalnim putem je predano više od 60% od ukupno zaprimljenih geodetskih elaborata u katastarskim uredima.
Slijedom iskazanog interesa od tvrtki koje su dosada predale manji broj geodetskih elaborata digitalnim putem, održane su dodatne edukacije vezano za uporabu Sustava digitalnih geodetskih elaborata (SDGE).

Na edukaciji je ukupno sudjelovalo šezdeset i pet (65) predstavnika fizičkih ili pravnih osoba koje imaju suglasnost za obavljanje stručnih geodetskih poslova izdanu rješenjem Državne geodetske uprave (ovlaštenici) s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Međimurske i Karlovačke županije.
 
Uvodni govor na edukacijama održao je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., a edukacije su vođene od strane službenika Državne geodetske uprave.
 
Ovlaštenici su educirani za uporabu SDGE te OSS sustava te su upoznati sa svim procesima u okviru izrade geodetskih elaborata digitalnim putem.

Pisane vijesti