Otvorena 1. Međunarodna konferencija o daljinskim istraživanjima u okolišu i GIS-u

  • Slika /slike/Vijesti/Konferencije/2024/Zajednicka.jpg
  • Slika Antonio Šustić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave
  • Slika Antonio Šustić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave
  • Slika Antonio Šustić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić prisustvovao je svečanom otvaranju 1. Međunarodne konferencije o daljinskim istraživanjima u okolišu i GIS-u (International Conference of Environmental Remote Sensing and GIS - ICERS) u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija se održava 11. i 12. srpnja 2024. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. 

Glavni ravnatelj Šustić u svom je govoru istaknuo važnost ove teme za geodetsku struku te njen budući razvoj i napredak. 
 
Također, naveo je važne projekte na kojima Državna geodetska uprava sudjeluje kao partner, a koji su povezani upravo s temom praćenja promjena u okolišu i njegovu očuvanju pri čemu je istaknuo projekt Multisenzorsko zračno snimanje RH za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa koji je uspješno završen 2023. godine. "Jedan od najvažniji rezultata projekta su Lidar podaci za cijelu državu koji su otvoreni i dostupni svim korisnicima, za koje vjerujemo da će pronaći primjenu u brojnim drugim područjima", rekao je glavni ravnatelj Šustić. Dodao je kako je prošle godine Državna geodetska uprava otvorila i učinila dostupnim sve visokovrijedne podatke iz svoje nadležnosti te je time pokazala da podržava politiku otvorenih podataka. 
 
Cilj i svrha ICERS konferencije je okupiti i ujediniti stručnjake, znanstvenike i istraživače iz cijelog svijeta kako bi podijelili najnovija dostignuća u domeni daljinskih istraživanja i GIS-a.

Izvor fotografija: Foto Marta

Pisane vijesti