Otvorena 18. međunarodna konferencija o geoinformacijama i kartografiji

  • Slika /slike/Vijesti/Kartografija i geoinformacije/2022/Selce2.jpg
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Hrvatskoga kartografskog društva i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 14. rujna 2022. godine otvorena je 18. međunarodna konferencija o geoinformacijama i kartografiji.

Na otvorenju konferencije sudionike je pozdravio glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., te zaželio organizatorima i sudionicima konferencije uspješan rad. U svom pozdravnom govoru glavni ravnatelj je istaknuo ulogu Državne geodetske uprave u pogledu prikupljanja i obrade podataka s naglaskom na katastarske izmjere građevinskih područja Republike Hrvatske koje bi osim katastarskih podataka trebale rezultirati i izradom 3D modela u obliku oblaka točaka (tzv. mesh). 
 
Organizatori ove konferencije željeli su doprinijeti razvoju geoinformatike, kartografije, geodezije, geografije i srodnih područja s posebnim naglaskom na nova dostignuća.
 
Konferencija se održava u Selcu od 14. do 16. rujna 2022. godine. Sudionicima je omogućeno i online praćenje konferencije zbog neizvjesne epidemiološke situacije.

Pisane vijesti