Otvoreni su radovi katastarske izmjere na području Grada Zaprešića i Općine Bistra za dio katastarske općine Bistransko Podgorje

  • Slika /slike/Vijesti/Katastarska izmjera/2023/Zapresic/Zapešić.jpg
  • Slika Antonio Šustić ispred ploče kojom su otvoreni radovi katastarske izmjere
  • Slika Antonio Šustić ispred ploče kojom su otvoreni radovi katastarske izmjere
  • Slika Ploča kojom su otvoreni radovi katastarske izmjere

Dana 23. veljače 2023. godine otvoreni su radovi katastarske izmjere na području Grada Zaprešića i Općine Bistra za dio katastarske općine Bistransko Podgorje u sklopu provedbe Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. - 2030. godine.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, načelnik općine Bistra Danijel Drviš i načelnica sektora za zemljišnoknjižna i stvarna prava Andreja Sobota ispred Ministarstva pravosuđa i uprave, otvorili su radove na katastarskoj izmjeri koja se provodi temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. godinu na području Grada Zaprešića i Općine Bistra za dio katastarske općine Bistransko Podgorje.
 
Ukupna površina za koju se provodi postupak obnove katastra i zemljišne knjige je oko 1550 hektara.

Za izvoditelja katastarske izmjere za područje k.o. Bistransko Podgorje na javnom nadmetanju odabrano je trgovačko društvo CADCOM d.o.o. iz Zagreba, a geodetski nadzor katastarske izmjere provodi tvrtka AEQUITAS d.o.o. iz Splita.

Svečanom otvaranju radova prisustvovala je i zamjenica glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Maja Pupačić, pročelnica Područnog ureda za katastar Zagreb Jadranka Vilus, predstavnici upravnih tijela Grada Zaprešića i Općine Bistra, predstavnici tvrtki izvođača radova kao i predstavnici tvrtki za geodetski nadzor.

Pisane vijesti