Posjet učenika Odjelu za katastar nekretnina Rovinj

Slika /slike/Vijesti/Posjete/shutterstock_112196741_cr.jpg

Dana 20. rujna 2019. godine učenici 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja pod vodstvom profesora geografije posjetili su Odjel za katastar nekretnina Rovinj.

Prisutne učenike i njihovog profesora pozdravio je pročelnik PUK-a Pula dr. sc. Aldo Sošić, dipl. ing. geod. i voditeljica OKN Rovinj Kristina Iskra, dipl. ing. geod.
 
Program predmeta Geografija sadrži Istraživački geografski rad vezan za planiranje u sklopu kojeg se učenici upoznaju s djelokrugom rada katastarskog ureda.
Pročelnik Područnog ureda za katastar Pula dr. sc. Aldo Sošić održao je predavanje na tu temu u kojem je učenike upoznao s nadležnošću i ustrojstvom Državne geodetske uprave, prikazao povijesni pregled razvoja katastra u Republici Hrvatskoj s posebnim prikazom razvoja katastra u Istri.

Učenici su se upoznali sa svakodnevnim radom katastarskih službenika na održavanju katastarskih podataka te radu sa strankama i korisnicima. Posebno su im prezentirane novije aplikacije katastar. hr i Geoportal Državne geodetske uprave kao i Sustav izrade digitalnih geodetskih elaborata.
 
Za kraj su učenici pogledali izložbu „ Prikaz grada Rovinja na različitim kartografskim prikazima“.

Pisane vijesti