Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Uspostava e-Registra zgrada“

  • Slika /slike/Vijesti/Potpis.jpg
  • Slika

Dana 15. travnja 2019. godine ravnatelj Državne geodetske uprave, dr. sc. Damir Šantek dipl. ing. geod. potpisao je ugovor Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Uspostava e-Registra zgrada“ u vrijednosti 12.000.000,00 kn.

Potpisnici ugovora su osim ravnatelja DGU-a i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Osnovni cilj projekta je uspostaviti e-Registar zgrada povezan s katastrom koji će ojačati pravnu sigurnost vlasnika i investitora, doprinijeti dinamici i transparentnosti poslovnih procesa u bankama, osiguranju, stambenoj politici, prostornom planiranju i gradnji, omogućiti bolji pregled nad prijavom prebivališta te nad upravljanjem zgrada i osigurati jednostavniji postupak popisa stanovništva.
 
Razdoblje provedbe projekta je od 22. ožujka 2019. do 22. ožujka 2022. godine u okviru kojeg će se provoditi sljedeće aktivnosti: definiranje metodologije za prikupljanje i obradu podataka o zgradama, prikupljanje podataka o zgradama, uspostava informacijskog sustava za registar zgrada za Varaždinsku županiju, edukacija djelatnika DGU-a te promidžba i vidljivost.

Pisane vijesti