Potpisivanje Sporazuma o suradnji na projektu multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene rizika od poplava

Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek i dekan Geodetskog fakulteta prof. dr. sc. Damir Medak potpisali su u Zagrebu dana 27. ožujka 2018. godine Sporazum o suradnji na projektu multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene rizika od poplava.

Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. i dekan Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Medak potpisali su u Zagrebu dana 27. ožujka 2018. godine u Državnoj geodetskoj upravi Sporazum o suradnji na projektu multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene rizika od poplava.

 

Sporazumom se utvrđuje zajednički interes za suradnju Državne geodetske uprave i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na projektu „Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene rizika od poplava“ kao korisnika sredstava koji će se financirati iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 5, KLIMATSKE PROMJENE I UPRAVLJANJE RIZICIMA, INVESTICIJSKI PRIORITET 5b, Specifični cilj 5b1: Jačanje sustava upravljanja katastrofama. U okviru projekta obaviti će se višenamjensko zračno lasersko skeniranje i aerofotogrametrijsko snimanje te izrada digitalnih ortofotokarata u mjerilu 1:5000 (DOF5) za cijelo područje Republike Hrvatske. Potpisivanju Sporazuma je nazočio predstavnik Hrvatskih voda dr. sc. Siniša Širac, predstavnici Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boško Pribičević i prof. dr. sc. Almin Đapo te Državne geodetske uprave Ksenija Kečević i dr. sc. Marijan Marjanović.



Pisane vijesti