Potpisivanje Ugovora o nabavi i instalaciji opreme referentnih stanica i kontrolnog centra CROPOS sustava

  • Slika /slike/Vijesti/CROPOS/Potpisivanje ugovora 1.JPG
  • Slika

Dana 9. srpnja 2019. godine ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. i direktor tvrtke Geomatika-Smolčak d.o.o. gosp. Nenad Smolčak potpisali su Ugovor o nabavi i instalaciji opreme referentnih stanica i kontrolnog centra CROPOS sustava.

Potpisani ugovor sastavni je element projekta pod nazivom „Unaprjeđenje Hrvatskog pozicijskog sustava (CROPOS) povezivanjem s europskim globalnim satelitskim sustavom Galileo” koji je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čija je ukupna vrijednost 7.805.841,00 kuna. Kroz projekt će se nabaviti i zamijeniti GNSS prijamnici i antene na svim lokacijama CROPOS sustava, te izvršiti nadogradnja i usklađivanje programske i računalne opreme u kontrolnom centru.
 
Krajnji cilj projekta je unaprijediti CROPOS na način da se omogući korištenje, uz već postojeće signale (GPS i GLONASS) i signal satelita europskog globalnog satelitskog sustava Galileo. Više informacija o projektu nalazi se na poveznici.

Stranica