Priopćenje o postupanjima katastarskih ureda nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju

Slika /slike/Vijesti/Ostale informacije.jpg

Dana 25.4.2019. stupili su na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju (NN 39/19) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji (NN 39/19). Postupanje katastarskih ureda po zahtjevima za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata koji su zaprimljeni do dana stupanja na snagu navedenih Zakona provodi se sukladno Pravilniku o geodetskom projektu (NN 12/14, 56/14). 

Po zahtjevima za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata koji će se zaprimiti nakon 25.4.2019. godine katastarski uredi će postupati također sukladno Pravilniku o geodetskom projektu (NN 12/14, 56/14) uz napomenu da je uz zahtjev za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata potrebno priložiti i dokaz da je pred nadležnim tijelom započet postupak prije stupanja na snagu navedenih Zakona o izmjenama i dopunama.
 
Dakle, geodetski projekti će se i nadalje zaprimati, pregledavati i potvrđivati na uobičajeni način ali je uz zahtjev za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata potrebno dostaviti dokaz da je pred nadležnim tijelom započet postupak prije stupanja na snagu navedenih Zakona o izmjenama i dopunama Zakona.

Pisane vijesti