Puštena u rad aplikacija e - Oglasna ploča - Obavijesti o tekućim i planiranim građevinskim radovima na fizičkoj infrastrukturi mrežnih operatera

Danas je u Državnoj geodetskoj upravi predstavljena aplikacija e - Oglasna ploča koju su predstavili ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, te ravnatelj Državne geodetske uprave dr.sc. Damir Šantek.

U petak 31. ožujka u Državnoj geodetskoj upravi predstavljena je i puštena u rad aplikacija e - Oglasna ploča - Obavijesti o tekućim i planiranim građevinskim radovima. Ova aplikacija omogućuje objavljivanje i pristup informacijama o tekućim i planiranim građevinskim radovima i kao takva predstavlja prvu fazu uspostave jedinstvene informacijske točke.

Državna geodetska uprava aplikaciju je razvila sukladno svojim obvezama iz čl. 8. Zakona o mjerama za smanjenje troškova postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina („Narodne novine“ br. 121/16). Prema tom zakonu mrežni operatori obavezni su obavijest o građevinskim radovima objaviti putem jedinstvene informacijske točke u svrhu koordinacije građevinskih radova.

Uspostava jedinstvene informacijske točke jedna je od najvažnijih mjera zacrtanih akcijskim planom Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2016. – 2020. godine, a kroz ovu aplikaciju omogućit će se razmjena informacija i time povećati učinkovitost u postavljanju elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina.

Aplikaciju su pustili u rad ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, te ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek.

 

 



Pisane vijesti