Ravnatelj Državne geodetske uprave sudjelovao na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

  • Slika /slike/Vijesti/NASA/NASA-2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ravnatelj Državne geodetske dr. sc. Damir Šantek dipl. ing. geod., sudjelovao je na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održalo od 25. do 27. travnja 2019. godine u Vodicama pod nazivom Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku.

Ovogodišnje savjetovanje bilo je usmjereno na poticanje privlačenja investicija privatnog sektora, stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti te pozicioniranje Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje uz krajnji cilj predstavljanja mjera i aktivnosti koje bi zadržao mlade u Hrvatskoj uz poticaj bavljenja poduzetništvom.

Geodetska struka je imala svog predstavnika na panel konferenciji „Kako i zašto (uspješno) poslovati u Republici Hrvatskoj, iskustva uspješnih hrvatskih poduzetnika“. U režiji Saše Cvjetojevića sudjelovali su gospodarstvenici iz brodoporavljačke, elektroničke, prehrambene, drvoprerađivačke i građevinske industrije, a geodeziju je predstavljao Božidar Čulav, dip. ing. geod. Tom prilikom istaknuo je kako poduzeće Geodezija d.o.o. svoje dobre poslovne rezultate može zahvaliti velikim ulaganjima u informatička rješenja, koja unapređuje vlastiti IT odjel. Aplikacije izrađene u poduzeću služe za obavljanje geodetskih zadataka, ali i za upravljanje poduzećem gdje se procesima i projektima godinama upravlja s posebnom pažnjom. Istaknut je i napredak tehnologije u Državnoj geodetskoj upravi i kroz uspostavu Sustava digitalnog geodetskog elaborata-SDGE.
 
Na savjetovanju se okupilo više od 350 sudionika uz brojne visoke državne dužnosnike.

Pisane vijesti