Službeno otvoreni radovi katastarskih izmjera na području Općine Draganić

  • Slika /slike/Vijesti/Katastarska izmjera/Draganic.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 10. rujna 2019. godine službeno su otvoreni radovi katastarske izmjere na području Općine Draganić za dio katastarske općine Draganić.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl.ing.geod., zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, dipl.ing.arh. i načelnik Općine Draganić Mr. Stjepan Bencetić službeno su otvorili radove katastarske izmjere za dio katastarske općine Draganić čime su započele aktivnosti iz Ugovora za obavljanje katastarske izmjere za dio katastarske općine Draganić.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su i načelnica Sektora za katastarske programe i posebne registre Maja Pupačić, dipl.ing.geod., pročelnica Područnog ureda za katastar Karlovac Dijana Vidas, dipl.ing.geod. te predstavnici tvrtki koje obavljaju stručne geodetske poslove u okviru katastarske izmjere (tvrtka Geoprojekt d.d. Opatija) te predstavnici tvrtke Geo Grupa d.o.o., Zagreb koja obavlja tehnički nadzor nad provođenjem katastarskih izmjera.

Otvaranje radova obilježeno je otkrivanjem ploče kojom je označeno radilište, a koja je postavljene na glavnom cestovnom ulazu u područje na kojima se provodi izmjera.

Na uvodnom sastanku koji je održan u Uredu župana Karlovačke županije posebno se istakao značaj katastarske izmjere u osiguravanju ažurnih i pouzdanih katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka koji su usklađeni sa stvarnim stanjem na terenu, te naglasio važnost obilježavanja granica zemljišta od strane nositelja prava i to u rokovima koji su određeni Odluci o katastarskoj izmjeri koje su sukladno odredbama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina („Narodne novine“ br. 112/18).

Pisane vijesti